İscehisar'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı.

iscehisarhaber-İscehisar'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı.

İscehisar'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı.

İscehisar’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İscehisar Kaymakamı Özlem KILIÇTÜRK,Belediye  Başkanı Seyhan KILINÇARSLAN,protokol üyeleri,kurum müdürleri,özel eğitim öğretmen,öğrenci ve velilerinin katılımıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamlığı önünden başlayan yürüyüş, Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi önünde sona erdi.Düzenlenen yürüyüş etkinliğinde öğrenciler ellerinde "Sevgi Varsa Engel Yoktur!" "En Büyük Engel Sevgisizlik!" ve "Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur!" sloganlarının yer aldığı pankartlar taşıyarak farkındalık oluşturdular.

Yapılan Etkinlikteki amacı Özetleyen İlçe Kaymakamı Özlem Kılıçtürk ;

 "Her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası boyunca engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bizler de özel eğitim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin ve özel bireylerimizin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturabilmek üzere bir dizi etkinlik planladık. Özel bireylerimizin hayatlarının her alanında eşit ve engelsiz bir dünyada yaşayabilmeleri için bizler de onlara destek olmak için gayret ediyoruz." dedi

İlçe Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan, da ‘Engeller sevgi, emek ve özveriyle aşılır. Çünkü en büyük engel sevgisizliktir.’diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Yürüyüşe İlçe Emniyet ekipleri ve sağlık ekipleride destek verdi.

 





İscehisarda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı.